Elektronisk cigarett

Under de senaste åren har en typ av elektronisk cigarett väckt nyfikenhet hos många rökare och till och med icke-rökare. Men är det verkligen ett praktiskt alternativ för dem som vill sluta röka? Eller innehåller det någon fara som inte nämns av tillverkarna?

För att veta om den elektroniska cigaretten verkligen är ett alternativ eller en skurk, låt oss först se hur det fungerar och vad är de kemikalier som den presenterar och som absorberas av användarens organism.

Verksamhet:

Dessa elektroniska enheter kallas av olika namn, såsom: VapeSweden.se, Jooz.se, dk.vape.se, Peoplesmoker.se och Ecigaretter.se!

Det syftar till att återskapa formen och funktionen hos en vanlig cigarett, särskilt rökningen, eftersom den fungerar som en cigarettändare, som personen suger som om han svalde en vanlig cigarett. Skillnaden ligger dock i kemikalierna inuti din patron.

I en vanlig cigarett sväljer varje rökare mer än 4700 giftiga ämnen; bland dem tjära, nikotin och kolmonoxid. Tjära är en blandning av mer än 4000 ämnen, varav minst 60 är cancerframkallande, såsom arsenik, nickel, bensopyren och kadmium. Redan den elektroniska cigaretten innehåller en utbytbar patron, fylld med en vätska bestående av propylenglykol, nikotin och smakämnen, om användaren önskar. Detta kallas för ejuice, vilket du kan testa någon ejuice av dessa: The Sweet Stuff, Tobac King, Tropic King, Twelve Monkeys, Vape Breakfast Classics, Vape Cocktails, Vape Fruits, VGOD Ejuice, Vikingen e-juice, Wild Roots & Zen e-juice. Dessa är otroligt populära att köpa i Sverige och Danmark!

När personen drar luften genom denna patron aktiverar den en finfördelare (eller nebulisator) som tar ut vattnet ur patronen och förvandlar det till ånga, som släpps ut i luften. Detta ger sedan känslan av röken som släpps ut av cigaretten. Men som vi har sett är det bara vatten och nikotin, så det är inte utrustad med arom och förorenar inte som vanliga cigaretter, som till och med släpper ut i atmosfären motsvarande 80% av de förorenande ämnena.

Den körs på batteriet, måste laddas efter en viss tid av användning.

System för drift av en elektronisk cigarett

De flesta av dessa enheter har också ett artificiellt ljus på spetsen som överför känslan av cigarettens ember, men det är bara en LED-lampa.

Tillverkare hävdar ofta att det finns flera fördelar med användningen, såsom de som beskrivs nedan som här är några populära e-cigg från Vape.se:

Äventyrar inte lukten och smaken; Orsakar inte mörkare tänder, inflammation i tandköttet och dålig andedräkt; Orsakar inte hudåldring (rynkor); Det lämnar inte en dålig lukt på den person som röker och miljön där han röker; Främjar inte brandrisk; Det förorenar inte miljön med bitar etc.

Dessutom säger vissa säljare att en sådan produkt skulle hjälpa rökaren att stoppa missbruk. Men är det verkligen så? Vilka risker gör e-cigaretter närvarande?

Källor: Bab, Alla Bolag, Trustpilot, Wikipedia, Försvarsmakten, Polisen, Twitter, Facebook, Instagram, Hitta, Eniro.
Leave a Reply

Your email address will not be published.