Förebyggande-Lustgas: denna produkt utgör hälsorisker

lustgas“, en av de nya ämnen som är populära hos vissa ungdomar och unga vuxna. Känd som lustgas, lustgas (N2O) är en vanlig gas som lagras i vispad grädde sifon lustgas patroner, torr luft aerosoler eller kapslar som används inom medicin och industri.

Laglig lustgas och over-the-counter, gasen ibland avledas från sin ursprungliga användning, överförs till lustgas ballonger och inhaleras genom munnen för dess euforiska effekter. Det utlöser skratt, en känsla av eufori, berusning som kan vara besläktad med alkohol.

Inandning av lustgas gasen är inte heller utan risk för biverkningar: illamående, kräkningar, huvudvärk, magont, sömnighet, yrsel. Vid högre lustgas doser kan inandning också leda till förvirring, svårighet att tala, samordning av rörelser, långsam hjärtfrekvens, risk för minnesförlust, humörstörningar, erektionsstörningar, visuella eller auditiva snedvridningar…

I Poissy och hela sommaren mobiliserar Bureau d ‘ Information Jeunesse (BIJ) för att sensibilisera unga Pisciacais till konsekvenserna av användningen av lustgas säger Skolparty.se.
Leave a Reply

Your email address will not be published.