Köp så billigt du bara kan från Kina

Att Kina är världen prylmecka med alla möjliga konstiga saker vet nog alla om idag, men vet du vart du köper så billigt som du bara kan då? Jag tänker på att det finns flera aktörer på marknaden som slåss om vem som är billigast, och där vi svenskar endast känner till några få.

Här hemma i Sverige är det Wish, Aliexpress och Dhgate som är dwtbstora drakarna från kina. Men finns det fler aktörer som kanske är ännu billigare än dessa tre? Nja inte om man får tro hemsidan Ferronweb.com som har gjort en artikel om det, och då främst om Aliexpress och hur billigt det är att handla sexdockor där.

Billigast av alla

FerronWeb menar på att just den hemsidan också den bäst och billigast priser online, och jämför man skillnaden på dockor som dem har gjort så stämmer det också. Det är sant att du i Sverige får betala cirka 10.000 kronor mer för samma docka, som om du hade köpt den direkt från Kina via aliexpress.

Men det jag kan tycka är synd är att dem inte jämförde med andra liknade sidor som Ali, det finns ju trots allt em hel uppsjö av andra sidor också. Vi i Sverige är mer vana med att handla från Wish när vi ska köpa online från kina, än vad vi är vana med Ali.

Billig frakt då?

Att billig frakt är en betydande faktor kan inte slätad över, det kan kosta flera tusen att skicka en endaste docka till Sverige. Och där finns det också pengar att spara, nu verkar dem också för visso också kollat upp detta. Nästan alla säljare av dockor på AliExpress erbjuder fri frakt, vilket är grymt med tanke på att allt skickas från Kina.

Hur dem kan skicka så löjligt billigt är dock en gåta för mig, när jag själv som billigast får betala ca 200 kr för ett litet paket med post nord här i Sverige. Men jag antar att det är billigare för kinesiska företag att skicka till Sverige, än vad det är för oss att skicka till Kina.
Leave a Reply

Your email address will not be published.